> Új rövid cikk


>

Végül a tesztoszteron és a kortizol szerepéről szóló felülvizsgálatunk a sportolók képzési reakcióinak modulálásában a sportolást jelentették.

Itt vannak a részletek:

Sport med. 2011 február 1; 41 (2): 103-23. DOI: 10.2165 / 11539170-000000000-00000.

Az elit sportolók két feltörekvő koncepciója: a tesztoszteron és a kortizol rövid távú hatásai a neuromuszkuláris rendszeren és az endogén hormonok dózis-válasz képzési szerepe.

Crewther Bt, Cook C, Cardinale M, Weatherby RP, Lowe T.

Az Új-Zéland Növényi Élelmiszer-kutatási Intézet, Hamilton, Új-Zéland.

Absztrakt
A felülvizsgálat célja az elit sportoló két feltörekvő koncepciójának kiemelése az ellenállás-képzési modell alkalmazásával: (i) a tesztoszteron (t) és a kortizol (c) rövid távú hatásai a neuromuszkuláris rendszeren; és (ii) ezeknek az endogén hormonoknak a dózis-válasz képzési szerepe. Az exogén adatok megerősítik, hogy a T és C lehet szabályozni a hosszú távú változásokat okoz az izom növekedés és hatékonyság, különösen edzés. Ez a bizonyíték azt is megerősíti, hogy a változások a T vagy C-koncentrációk mérsékelt vagy támogatják neuromuszkuláris teljesítmény a különböző rövid távú mechanizmusok (pl második messengerek, lipid / protein-reakcióutakat, neuronális aktivitás, viselkedés, emlékezetzavarok, motoros-rendszer-funkció, izom tulajdonságok és az energia metabolizmus ). A neuromuszkuláris rendszerre gyakorolt ​​hatások lehetősége új paradigmát biztosít az ellenállás-képzési teljesítmény és az alkalmazkodás megértéséhez. Az endogén bizonyítékok támogatják az emberi teljesítményre vonatkozó rövid távú t és c hatásokat. Számos elem (például az edzés kialakítása, a táplálkozás, a genetika, a képzési állapot és a típusa) képes módosítani a T és / vagy C koncentrációt, és ezáltal befolyásolhatja az ellenállás-képzési teljesítményt és az adaptív eredményeket. Ez az új rövid távú útvonal tűnik sokkal népszerűbb a sportolók (vs nem sportolók), feltehetően a képzés neuromuszkuláris és az endokrin rendszert. Az endogén hormonok pontos hozzájárulása azonban a képzési folyamathoz még mindig nem tisztázott. A kutatások azt is megerősíti, a dózis-válasz képzési szerepének bazális változások endogén T és C, újra, különösen az élsportolók számára. Bár a fiziológiai tartományon belüli teljes bizonyíték hiányzik, ez a sportoló modell egyezteti az endogén hormonok javasolt engedékeny szerepét a képzetlen személyeken. Ugyancsak világos, hogy a szteroid receptorok (sejtkötés) a célszöveti hatásokat közvetítik a testmozgáshoz és képzéshez való alkalmazkodás révén, de a membránhoz kötött receptorok reakciómintái nagyon spekulatívak. Ez az információ új perspektívát kínál a T és C az elit sport környezetben történő vizsgálatához, értelmezéséhez és felhasználásához. Például az egyes hormonális adatokat fel lehet használni a jobb előírni edzés és képzési programok vagy, hogy értékelje a képezhetőség élsportolók. lehetséges technikák akut módosító hormonális, azt követően pedig a teljesítmény / képzési kimenetek is azonosítottak (lásd fent). A korlátozások és kihívások kapcsolódó elemzése és értelmezése hormonális kutató a sport (például eljárási kérdésekkel, analitikai módszerek, kutatási terv) voltak egy másik vita pont. Végül ez a felülvizsgálat kiemeli az emberek, különösen a sportolók sokkal kísérleti kutatásának szükségességét, hogy kifejezzék a kettős szteroid hatások fogalmát a neuromuszkuláris rendszerre.

Ossza meg ezt:
Linkedin
Twitter
Pinterest
Whatsapp
Email
Nyomtatás
Facebook
Tumblr

Mint ez:
Mint a betöltés …

Összefüggő

Képzési csapat sportolók: időszakos és tervezési stratégiák. 2. rész 21, 2009 “futball”
Erő- és teljesítménymérések az erő edzés tervezéséhez: Mi van ott? Augusztus 19, 2007 “Erővizsgálat”
Jég és hideg víz ellenállás utáni gyakorlat: Biztos benne, hogy ez egy jó ötlet? 2008. április 20., 2008. helyreállítási stratégiák “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *