Tanulmány – A futásteljesítmény az agyi trauma egyik legjelentősebb eleme a bokszban


a legutóbbi rövid cikkben, amely a kombinatív sportok sérüléseivel foglalkozik

A boksz krónikus hatásainak címe: DTI és kognitív eredmények, mágneses rezonancia képalkotást és diffúziós tenzor képalkotást használtak az agyi trauma tanulmányozására 10 boxer (9 aktív és 2 nyugdíjas) körében, és 9 másik résztvevő, akik nem vesznek részt a küzdő sportban.

Nem meglepő, hogy a tanulmány kognitív kérdéseket vett fel a bokszolók körében, és a többi közelmúltbeli tanulmányokkal összhangban rámutatott a sportban részt vevő évek számára, mint egy alapvető elem, amely hosszú távú károsodáshoz vezet.

Eddig a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy „a boksz évek óta a legkonzisztens, negatív korrelációk voltak az FA -val, a legjobb ventrális striatum -0,65 -től -0,92 -ig terjedő -0,65 -től -0,92 -ig. A boksz évek óta negatívan kapcsolódott a vizsgálatok során következetesen visszahívott szavak számához (r =-. 74, p = 0,02), késleltetett visszahíváshoz (r = -0,83, p = 0,003) és soros RT, (r = .66, P = 0,05). ”

A teljes absztrakt itt található –

A mágneses rezonancia képalkotást (MRI) és a diffúziós tenzor képalkotást (DTI) használtuk a boksz hatásainak az agyszerkezetre és a megismerésre gyakorolt hatások felmérésére 10 ökölvívóban (8 nyugdíjas, 2 aktív) (átlagéletkor = 45,7 év, SD = 9,71) és kilenc résztvevő (Átlagos életkor = 43,44, SD = 9.11) A nem kombinált sportokban. Az Evans indexe (a koponya belső átmérőjének maximális szélességének maximális szélességének maximális szélessége) lényegesen nagyobb volt a bokszolóban (F = 4,52, p = 0,050; Cohen F = 0,531). A szólisták visszahívása rontott a bokszolóban ((F1,14) = 10,70, p = 0,006, f = 0,84)), míg a gyorsabb reakcióidővel (RT) mért implicit memória megismétlődő szám sorrendjére, mint egy véletlenszerű szekvenciára, AC Milan Mez mint egy véletlenszerű szekvenciára, mint egy véletlenszerű szekvenciára. T = 2,52, p <0,04. A frakcionált anizotropia (FA) és a traktográfiával mért nyilvánvaló diffúziós együttható (ADC) nem különbözött jelentősen a csoportok között. A DTI-mutatók azonban jelentősen korreláltak a deklaratív memóriával (például a bal ventrális striatum ADC-vel késleltetett visszahívással, r = -0,74, p = 0,02) és az RT-vel az ismétlődő szám szekvenciához (r = 0,70, p = 0,04) a bokszosok. A boksz évek óta a legkonzisztensebb, negatív korreláció volt az FA -val, a legjobb ventrális striatum -0,65 -től -0,92 -ig terjedő -0,65 -től -0,92 -ig a legjobb agyi csoportok számára. A boksz évek óta negatívan kapcsolódott a vizsgálatok során következetesen visszahívott szavak számához (r =-. Inter Milan Mez 74, p = 0,02), késleltetett visszahíváshoz (r = -0,83, p = 0,003) és soros RT, (r = .66, P = 0,05). Megállapítottuk, hogy a fehér anyagok mikroszerkezeti integritása a deklaratív memóriához és a reakciósebességhez kapcsolódik a bokszolóban és a boksz expozíciójának mértékében. Megvitatjuk a Celta de Vigo Mez krónikus traumatikus encephalopathia következményeit.

Ossza meg ezt:
Twitter
Facebook

Mint ez:
Mint a betöltés …

Összefüggő

Tanulmány – Az amatőr bokszosok kétszer olyan valószínűséggel rendelkeznek, hogy kognitív károsodásokkal rendelkeznek, 2021in, “Biztonsági tanulmányok”
Tanulmány – A depresszió javasolhatja a 2019. január 5 -i Fightersmay 5. “Biztonsági vizsgálatok” kognitív változásait
Az MMA sokkal több általános sérülést eredményez, mint a boksz, de kevesebb agyi traumás tanulmány jelentése 2015. november 5 -én. “Biztonsági vizsgálatok”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *